Notice: Undefined variable: background_color_gradient_overlays_image in /home/eurocoaching/www/wp-content/themes/Divi/includes/builder/class-et-builder-element.php on line 12884

Coaching

Wat is coaching:

Coaching is een ontwikkelingsproces om gestelde en gewenste doelen op een duurzame manier in te zetten en te bevorderen. Het is een praktische en een positieve methode om de cliënt op een positieve manier naar de gestelde doelen te brengen. De coach ondersteunt op een positieve, stimulerende manier bij het behalen van deze doelen.

De cliënt komt tijdens het proces tot nieuwe inzichten en kan stappen maken in het proces. Zowel de coach als de cliënt hebben allebei hun verantwoordelijkheid in het coachingsproces. De coach zet gestructureerde interactie in met methoden en technieken om tot inzichten te komen en om het proces te bevorderen. Het is een proces om op positieve wijze naar verandering toe te werken met doelen als bijvoorbeeld persoonlijke ontwikkeling of loopbaanontwikkeling.

Coaching is toekomstgericht, praktisch, doelgericht, er wordt gebruik maken van de capaciteiten, vaardigheden, talenten en kwaliteiten van de cliënt en ze verder gericht te ontwikkelen. Waar wil de cliënt naartoe, wat en waar is horizon en via welke weg wil de cliënt daar komen? Het gaat om bewustwording en persoonlijke groei, het in kaart brengen van de mogelijkheden en deze te ontwikkelen en toe te passen.